Onze missie

In het kort

Geruis & Weergalm VZW streeft naar een mediatisering van Nederlandstalige literatuur via muzikale samenwerkingen, en is daarbij producent van live voorstellingen en artistieke muzikale werken met literaire schrijvers.

 

De organisatie stelt zich ook op als bruggenbouwer tussen muzikale en literaire instituten, tussen opkomende literaire schrijvers en kansenbiedende instanties (uitgeverijen, podia, coaches) en tussen literaire en muzikale instituten.

 

De organisatie stelt zich ook tot doel om interesse in literatuur voor een brede doelgroep te vergroten. Dit doet zij door de optredens met de schrijvers/performers aan te vullen met een band en clubavond.

 

Wij streven naar inclusie, stimuleren interesse in literatuur.

The crossroads

We laten literair schrijvers in het middensegment het experiment aangaan met muzikanten, met kans op falen. We bieden hen daarmee een unieke kans om in de best mogelijke omstandigheden hun stiel/materiaal op een nieuwe manier te benaderen. Voor veel schrijvers is dit een droom.

 

Zoals bij elk experiment, kan het zijn dat het een succesvol resultaat teweegbrengt. Dat wil zeggen dat de artiesten tevreden zijn en zich willen blijven engageren indien een programmator hen wil uitkopen. Het kan ook zijn dat dit experiment niet succesvol is. Dat komt voor wanneer de artiesten niet tevreden zijn over het resultaat. Dit ‘falen’ is niet erg en hoort bij het artistieke proces. In dat geval hopen we dat de schrijver zich terug en met meer overtuiging stort op het ‘pure’ schrijverschap, waarin hij/zij meer uitblinkt.

 

In ieder geval is het ons doel steeds om het beste uit de deelnemende schrijvers te halen en hen via dit experiment en een eventueel vervolg daarop direct of indirect te ondersteunen in hun carrière als professioneel schrijver(/performer). 

Voorbij text on stage

Met onze organisatie streven wij naar de emancipatie van een nieuwe stroming binnen ‘text on stage’ waarbij het gebrachte werk meer is dan de som der delen van tekst en muziek. In essentie zijn tekst en klank met elkaar in symbiose. 

 

We kijken voorbij de grenzen van bestaande genres of stromingen binnen het literaire landschap en storten ons volledig op de vele mogelijkheden van literatuur en muziek in live performances.