Veelgestelde vragen

We zijn geen open podium, maar wel een gecureerd platform dat open staat voor nieuwe aanmeldingen van schrijvers. Iedereen kan zich dus opgeven, maar moet nog wel door een selectie geraken.

We onderscheiden ons in artistieke zin door het format van muzikanten en schrijvers die in symbiose nieuw werk creëren met kans op falen, maar met evengrote kans voor de artiesten om boven zichzelf uit te stijgen. Daarnaast zien wij een grote artistieke meerwaarde in de mogelijkheid voor deze artiesten om het aangegane experiment door te ontwikkelen tot een product dat ‘af’ is.

 

Ons podium onderscheidt zich ook van andere podia door het gevoel van vrijheid dat ontstaat wanneer schrijvers en muzikanten improviseren op een gerepeteerd repertoire. Dit vertaalt zich ook in de algemene invulling van de avond. We stellen de schrijvers centraal en vullen aan met dj’s en bands. 

Nee, wij zien poetry slam als een specifiek genre binnen spoken word waar Dans! Dichter! Dans! niet onder valt. 

Dans! Dichter! Dans! is een format dat wil groeien.

 

De gemene deler is altijd dat getalenteerde schrijvers nieuw werk creëren met ons muzikantencollectief en dit op een podium brengen.

 

Vaak, maar niet altijd, gaat dit gepaard met een feest, dj’s en bands.

 

De invulling is om praktische en finaciële redenen afhankelijk van partners waarmee we samenwerken en subsidies die we ter beschikking hebben.

 

Op termijn zul je Dans! Dichter! Dans! ook zien verschijnen op gevestigde culturele podia in de vorm van een afgewerkt artistiek product als resultaat van een langer ontwikkelingstraject.

We kijken naar het algemeen profiel van de schrijver, waarbij de literaire kwaliteit van het werk centraal staat. Wie al gevestigd is in het professionele circuit, maakt minder kans omdat wij een springplank willen zijn voor schrijvers die het amateurcircuit van podia ontgroeid zijn. 

Zie ook: Open call.

Dit is afhankelijk van de editie waaraan je meedoet en de subsidies die we daarvoor hebben gekregen. We streven er in elk geval naar om na elke Dans! Dichter! Dans! editie een vervolgtraject te starten waarbij het materiaal waaraan je hebt gewerkt verder wordt gepolijst.

Er staat geen limiet op het aantal deelnames, maar we streven ernaar om zo veel mogelijk schrijvers die voldoen aan de criteria een kans te geven. Bovendien zijn we onze organisatie zo aan het uitbouwen dat we langere trajecten kunnen voorzien, waardoor één deelname kan betekenen dat je voor een langere periode met Dans! Dichter! Dans! kunt optreden op podia van partners zoals cultuurcentra of festivals.

Ja, wij staan achter het principe om elke artiest te vergoeden voor het geleverde werk. Hiervoor zijn wij afhankelijk van subsidies. Muzikanten van het conservatorium kunnen meedoen als onderdeel van hun schoolcurriculum. In dat geval worden zij niet extra vergoed voor hun deelname.

In principe niet, wij hebben een groot vertrouwen in ons muzikantencollectief dat bestaat uit jonge (afgestudeerde) jazzmuzikanten van het Conservatorium in Antwerpen. Wij kennen hen, zij kennen elkaar en zij kennen het format van Dans! Dichter! Dans!